Skip to main content
Home  › ... To read

To read

Inspiratie door Koek en Sjokie

Inspiratie door Koek en Sjokie

Veel mensen zijn een beetje bang om de stap te nemen om voor zichzelf te beginnen. Want hoe begin je nu eigenlijk? En wat moet je allemaal doen? Koek en Sjokie is een klein bedrijfje, opgezet door broer Nils en zus Robin, en zij maken brownies en andere zoete lekkernijen. Op het eerste gezicht niet zo heel bijzonder, maar Nils was 11 jaar oud en Robin 9 toen ze begonnen! Ze worden een beetje geholpen door hun ouders, maar de meeste ideeën komen bij hen zelf vandaan.

 logo-koek-en-sjokie-300x236

Het Goede Doel


Het is allemaal begonnen met een goed doel. Er werd geld ingezameld voor een vriend die een dure medische behandeling nodig had. Nils en Robin zijn brownies gaan bakken en aan vrienden en bekenden gaan verkopen. De opbrengst ging naar het goede doel. Maar ze deden (en doen nog steeds) meer. Voor een voetbaltoernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd ten behoeve van een ander goed doel, bakken ze ook brownies die verkocht worden. En ook deze opbrengst wordt gedoneerd aan het goede doel.
 

lekkernijen-kooek-en-sjokie

Alleen, iedereen vond de brownies zo ontzettend lekker, dat men vroeg of ze misschien wat bij Nils en Robin konder bestellen. Toen ontstond het idee om een bedrijfje op te richten. De verwachte inkomsten zijn laag genoeg om niet bij de Kamer van Koophandel ingeschreven te hoeven worden. Maar ze zijn wel gestart! Er kwam een logo, er is een website gebouwd en zo waren ze klaar om te starten. Overal waar ze een kans zien, kijken ze of er iemand geïnteresseerd is in hun brownies of andere producten.

De Uitbreiding

Inmiddels hebben ze het assortiment uitgebreid met lemon bars, blondies en rocky road repen. En uit eigen ervaring kan ik vertellen: ze zijn stuk voor stuk ontzettend lekker! Inmiddels hebben ze via de website hun eerste bestelling ontvangen, zo ontzettend gaaf. Nils en Robin gebruiken overigens niet zomaar alle ingrediënten:  het liefst biologisch en slaafvrij. Kortom het moet liefde in zich hebben, en dan gooien zij hun eigen liefde en magie erbij in de beslagkom. Zelfs de verpakking voldoet aan alle eisen!
 
En om dit beginnende geluk (niet te verwarren met beginnersgeluk!) nog een extra dimensie te geven: op de pasar malam in Den Haag stonden Nils en Robin in het kooktheater. Ze hebben een heel bekende Indische lekkernij een eigentijdse twist gegeven
Het “gewoon starten” heeft ontzettend goed uitgepakt. Het is te combineren met school, ze doen ervaringen op die onbetaalbaar zijn en hun enthousiasme vertaalt zich in nieuwe kansen.  Nils en Robin, en natuurlijk ook hun ouders, is een stel om ontzettend trots op te zijn en een voorbeeld aan te nemen. Krijg inspiratie door Koek en Sjokie en start ook met dagene jij wilt! Wat houd je tegen? Na het lezen van dit verhaal toch helemaal niks meer?

Loop jij tegen dingen aan met het starten van je bedrijf die je lastig vindt? Neem eens contact op met Miss Assistant en dan kijken we hoe we je jou het duwtje in de juiste richting kunnen geven.

Website: www.koekensjokie.nl

Would you like to find out more?

We would love to help you out!

Would you like more information or do you already know how you can use our services? Leave your details on this form and we will contact you within 1 business day!